Omslag foto facebook (3)

Gourmet geur verminderen en verwijderen

Gourmetten is gezellig en je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan. Ideaal als je een avond echt wilt genieten met vrienden of familie. Oudjaarsavond is zo’n moment waar we graag de gourmet voor van de zolder halen. Iedereen kan zijn eigen eten bereiden, geen gezeur en niemand is gestrest. Het enige nadeel is de stank die de hele avond en de volgende dag nog in je woonkamer hangt. Luchten helpt niet echt, dus wat doe je dan?
 

Tip 1: Vet de bakplaat in met ontbijtspek die je daarna ook nog eens lekker kunt opeten. Dierlijk vet verbrandt minder snel ten opzichte van plantaardig vet. Hierdoor walt en stinkt het een stuk minder (lang).

Tip 2: Als je kopjes of schaaltjes vult met brandspiritus en in de ruimte verspreidt waar je gourmet. Deze een nachtje laat staan, dan is de geur van het gourmetten de volgende ochtend een stuk minder.

Tip 3: Een schaaltje azijn met daarin een spons doet wonderen! Maak tussendoor de bakplaat geregeld schoon met keukenpapier. Scheelt enorm in de geur.

Tip 4: Een raampje open en de afzuigkap helpt natuurlijk altijd wel een beetje. Combineer het met een pan met water en azijn op het vuur tijdens het gourmetten en de lucht wordt al een stuk minder.

 

Ben je toe aan een nieuw gourmetstel? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.