Zelf een geurkaars maken

Soms koop je een dure geurkaars met de verwachting een heerlijke geur in de ruimte te krijgen, eenmaal aangestoken ruik je amper of niets. Dat is weggegooid geld want misschien wel voor de helft had je ook een normale kaars kunnen kopen die geen geur afgeeft. Gelukkig ben je daar vanaf vandaag niet meer afhankelijk van en kun je een geurkaarsen simpelweg zelf maken met een sinaasappel. Deze zijn ook nog eens volledig natuurlijk waardoor er geen ‘chemische’ stoffen je luchtwegen binnen dringen.

Wat heb ik nodig?

  • Sinaasappel
  • Mes
  • Olijfolie

Hoe moet het?

  • Snij de sinaasappel door de helft.
  • Maak het vruchtvlees voorzichtig los van de schil. Let hierbij op dat de schil intact blijft net als het witte stammetje in het midden. Dit doe je met beide stukken. Het vruchtvlees kun je opeten of bewaren voor later.
  • Als het goed is heb je nu één helft met een stam en één helft zonder stam. De helft zonder stam kun je een kruis in maken in het midden.
  • De helft met stam giet je tot 2/3de olijfolie in (naar wens kun je ook nog vanille/kaneel toevoegen of iets dergelijks). Sprenkel ook wat olijfolie over de ‘lont’.
  • Zet de kaars met olijfolie op een koffieschoteltje en steek ‘m aan. De schil laat geen olijfolie door en lekt dus niet. Op de kaars kun je de helft van de sinaasappel schil met het kruis zetten.

Tada! Een sinaasappel kaars brand plus minus 12 uur aan één stuk. Je kunt ze niet uitblazen want dan krijg je ze niet meer aan.. Dat is het enige nadeel.

 

Dit heb je nodig als je van lekkere geurtjes houdt! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.