Door te veel stof in huis kun je dik worden!

Er zijn een hoop dingen waardoor je overgewicht kunt krijgen, maar door stof? Dat hadden wij nou nooit gedacht. Een recente studie toont aan dat stof daar wel degelijk een rol in speelt en niet alleen maar ongezond eten en te weinig bewegen. Uiteraard blijven die laatste 2 wel een grote rol spelen bij het aankomen.
 

Maar terug naar de stof. Het menselijk lichaam bestaat onder andere uit Peroxisoom Proliferator geactiveerde receptor die de nucleaire receptor eiwitten regelt. Daar valt ook het vetweefsel onder en dus ook de vetstofwisseling. Deze groep doet van alles en nog wat voor je lichaam, waaronder het stimuleren van de aanmaak van vet bij bepaalde triggers. En uit het onderzoek blijkt dat stof één van die triggers is. Zodra er een bepaalde hoeveelheid stof in huis is, krijgt deze groep een melding ‘hey, sla meer vet op’.

Wat kan ik doen?

Het is belangrijk om je huis goed af te stoffen, maar dat alleen is niet voldoende. Een HEPA filter in je stofzuiger is een must om vervuilde lucht met stof niet weer terug het huis in te blazen. Heb je dat, niet dan kun je stofzuigen totdat je een ons weegt. Het vuil gaat dan wel weg, maar je zuigt geen stof.

Verder is het slim om je huid en je huisdieren goed te verzorgen. Veel stof in huis wordt namelijk veroorzaakt door de ‘wezens’ die er wonen. Wanneer je te vaak een douche neemt, ga je maar dode huidcellen aanmaken en verliezen. Ditzelfde geldt voor je huisdier. Je huisdier kun je het beste eens in de 3 weken wassen en zelf het beste om de dag een douche. Zo kan de huid zich verzorgen. Creme je daarna goed in zodat je niet te ‘stoffig’ wordt.

 

Op zoek naar een HEPA filter?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.