Zo kom je van ongewenst buikvet af

Rondom je buik en heupen is het meest hardnekkige gedeelte om af te vallen. Tegenwoordig noemen we het lovehandles en worden ze tot op zekere hoogte omarmt. Maar als het aan ons ligt, dan zat dat er natuurlijk niet. Het enige probleem waar de meeste tegenaan lopen is hoe je nou goed aan dat buikje kan werken.
 

Gelukkig schijnen er een 4-tal trucjes te bestaan waarmee je een strakker buikje kan kweken in no-time. Althans dat zegt James Staring, personal trainer van beroemdheden in Engeland. Wat ons betreft het proberen waard. 

 

1. Wit brood of pasta

Volgens James zijn wit brood en pasta synoniem aan een blubberbuikje. De geraffineerde koolhydraten die hierin zitten zouden te snel worden verbrand en zo grote pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken. Eet in plaats daarvan de onverwerkte koolhydraten in bijvoorbeeld meergranen brood en deze moet je volgens hem alleen eten na het sporten. Waarom? Omdat je lichaam ze dan het beste kan verwerken. Doe je dit niet dan kunnen de koolhydraten worden opgeslagen als vet. Dat ‘vet’ is dan bedoeld voor later gebruik. Echter wanneer jij regelmatig eet, en dat doen de meeste mensen in Westerse landen, dan heb jij die opslag ruimte niet nodig.

 

2. Doe aan krachttraining en wissel af

Om veel vet te verbranden moet je je hele lichaam trainen op gevarieerde manieren. Denk hierbij aan krachttraining, cardio en ontspanningsoefeningen met lenigheidsoefeningen zoals Yoga. Zo wordt je hele lichaam gespierder en spieren verbranden weer vet. Hoe gespierder je bent, hoe meer vet je dus verbrand terwijl je niks uitvoert! Ook goed om te weten is dat wanneer je eenmaal op je gewenste gewicht zit, je eigenlijk niets meer hoeft te doen aan cardio. Goed, cardio kan geen kwaad en het is zeker goed voor je conditie en hart, maar het is geen must meer. Met krachttraining alleen, ja ook voor dames, blijf je in de beste vorm van je leven.

 

3. Doe aan HIIT work-outs

HIIT staat voor High Intensity Interval Training (hier hebben wij al eens eerder overgeschreven), als je dit soort trainingen doet, dan doe je korte momenten oefeningen op een heel hoog tempo en hou je daarna rustmoment. Zo kan je de effecten van een lange training in een kortere tijd stoppen. Sommige sportscholen bieden zit al aan als groeples waaronder Basic Fit. Bij hun heet dit Shape. Wij hebben dit zelf al eens geprobeerd, maar het is onwijs zwaar en een hele les (35 minuten) hou je niet vol. Die jongens die alleen maar in de gewichten hangen en super gespierd zijn houden dit ook niet vol. Dat is pas echt een training.

 

4. Eetdagboek bijhouden

Volgens de James kan het ook helpen om een eetdagboek bij te houden. Hierin schrijf je precies op wat je eet. Als je het écht goed wilt doen schrijf je twee uur later ook op hoe je je voelt. Zo krijg je zicht op wat je binnenkrijgt gedurende een dag en kan je gericht aanpassingen aanbrengen in je eetschema. Zo ga je bewuster eten en kun je beter plaatsen waarom jij je zo voelt zoals jij je voelt. Eten heeft namelijk heel veel effect op ons innerlijk (energielevel, stemmingswisselingen) en uiterlijk (huid, haar, nagels).

 

Succesvol afslanken? Dan is het belangrijk om te detoxen! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.