Waarom broccoli zo gezond is!

Dat groentes gezond zijn is algemeen bekend, waarom en waarvoor ze gezond zijn is minder bekend. Vandaag nemen we broccoli onder de loep. Broccoli is familie van bloemkool, boerenkool, spruitjes, witte kool etc.. Broccoli is rijk aan vitamines en antioxidanten.
 

Waarom is broccoli gezond?
  • Onlangs is bewezen door wetenschappers dat het ons kan beschermen tegen kanker, hart- en vaatziekten, astma, de ziekte van alzheimer en schade door diabetes.
  • Broccoli bevat alle benodigde vitaminen behalve B12 en D. Daarnaast bevat broccoli calcium, magnesium, kalium, zink, ijzer en koper!
  • Ons lichaam maakt tijdens het eten van broccoli de stof sulforafaan aan die een door de zon verbrande huid sneller helpt te herstellen.
  • Om de geneeskracht van broccoli te behouden mag de groente maximaal 5 minuten gestoomd of gekookt worden.
  • Broccoli is een superfood en daarmee uitermate geschikt voor een groente smoothie! 
  • Broccoli is ook te serveren op verjaardagen etc. als gezonde snack met een lekker ham kaas sausje. Heel populair onder de foodies.
  • Broccoli bevat het aminozuur tryptofaan. Tryptofaan is een essentiële aminozuur  die ook bij de drogist wordt verkocht als L-tryptofaan (vrij duur). Dit middeltje en dus ook de stof in broccoli is slaapbevorderend, angstdempend en kan als antidepressivum werken. Wil je net zo’n krachtige werking als L-tryptofaan? Dan moet je redelijk veel broccoli eten..

 

Krijg jij wel de juiste en genoeg vitaminen binnen? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.